Müzik Merkezi, Bağlama gitar org Ümraniyede Gitar kursu Org kursu Piyano Kursu Keman Kursu Bağlama Kursu
Kuruluşumuzda uygulanan ders planları
Verdiğimiz Eğitimler
Verdiğimiz Eğitimler - Bağlama
Verdiğimiz Eğitimler - Gitar
Verdiğimiz Eğitimler - Keman
Verdiğimiz Eğitimler - Ud
Verdiğimiz Eğitimler - Piano
Verdiğimiz Eğitimler - Şan
Verdiğimiz Eğitimler - Şelpe
Satışını yaptığımız ve desteğini verdiğimiz ürünler
Foto Galeri
Video Galeri
Kuruluşumuz hakkında kısa bilgiler
Bize danışın..
Bize ulaşın...
Sanatsız kalmış bir milletin hayat damarlarından birisi kopmuş demektir.
Aşık Veysel

Şelpe

Şelpe Dersleri Çalışma Programı

Grup Dersleri:         Gruplarımız özel gruplar şeklindedir. Haftada bir gün iki saatlik dersler şeklinde eğitim vermekteyiz.                                    

Alternatif dersler:    İki kişilik özel, 2 ve 3 kişilik dersler şeklinde eğitim vermekteyiz.

Özel Dersler:            Haftada bir gün bir saat şeklinde başlanmaktadır. İstekleriniz doğrultusunda ders saatleri çoğaltıla bilir.

Müzik Merkezi ( Karakuş Müzik Merkezi) 2013
Müzik Merkezi  ( Karakuş Müzik Merkezi )

Şelpe;

 Kendi içinde çok değişik şekilleri ve çeşitli özellikleri bulunan şelpe tekniğinde, elin bütün tellere yukarıdan aşağı ve aşağıdan yukarı vurulması gibi iki temel fonksiyon vardır. Vuruş şekli, ifade ve tını olarak farklı anlayışta olan bu iki fonksiyon, kendi içinde de çeşitli özellikler göstermektedir.

Tel Çekme Tekniği

Tel çekme, bağlamanın temel tekniklerindendir. Parmakla teli çekerek ses çıkarmayı ifade eden bu teknik, kopuzun ilk dönemlerinden bu güne kadar gelişerek süregelmiştir. Anadolu'da el ile bağlama çalma geleneğinin genelinde rastlanılan bu icra şekli, Doğu yöreleri ve Teke Bölgesinde farklılıklar içermektedir. Bu pozisyonda genellikle alt ve orta tel için işaret parmağı alttan yukarı, üst tel için ise başparmak kullanılarak yukarıdan aşağı çekilmek suretiyle ses çıkarılmaktadır. Doğu yörelerimizde genellikle uzun hava icralarında, zaman zaman da ritmik ezgilerde kullanılan bu teknikte, ezginin her sesine birebir vuruşlar gelebilmektedir. Kendisine özgü bir tını karakteri olan bu tekniğin tipik özelliği, sağ el ile az sayıda vuruş yapıp sol el ile olabildiğince çok sayıda ses çıkarılmasıdır. Kanımızca, özellikle hızlı ezgilerde her notaya bir vuruş yapmanın zorluğu bu anlayışı doğurmuş olmalıdır.

Parmak Vurma Tekniği

Parmak vurma tekniği; Anadolu el ile bağlama çalma geleneği içerisinde yer alan ve dünyada yalnızca Anadolu'nun Teke bölgesi Yörük Türkmen kültürüne ait özgün bir ses çıkarma tekniğidir. Bu teknik, şelpe ve tel çekme teknikleri gibi bağlamanın köklerine uzanan derin bir tarihe sahip değildir. Bağırsak tel ile mümkün olmayan, ancak madeni telin kolay tınlamasına bağlı olarak gelişen bu tekniğin, iyimser bir bakışla madeni tellerin bağlamaya takılışına kadar uzanan bir geçmişi vardır

Parmak vurma tekniği; bağlamada açık tellerin bir tam beşli tizindeki perdeye genellikle işaret parmağı, bazen de orta parmakta vurulup çekilmesini ifade eden bir ses çıkarma tekniğidir.