Müzik Merkezi, Bağlama gitar org Ümraniyede Gitar kursu Org kursu Piyano Kursu Keman Kursu Bağlama Kursu
Kuruluşumuzda uygulanan ders planları
Verdiğimiz Eğitimler
Verdiğimiz Eğitimler - Bağlama
Verdiğimiz Eğitimler - Gitar
Verdiğimiz Eğitimler - Keman
Verdiğimiz Eğitimler - Ud
Verdiğimiz Eğitimler - Piano
Verdiğimiz Eğitimler - Şan
Verdiğimiz Eğitimler - Şelpe
Satışını yaptığımız ve desteğini verdiğimiz ürünler
Foto Galeri
Video Galeri
Kuruluşumuz hakkında kısa bilgiler
Bize danışın..
Bize ulaşın...
Sanatsız kalmış bir milletin hayat damarlarından birisi kopmuş demektir.
Aşık Veysel

Gitar

Gitar Dersleri Çalışma Programı

Grup Dersleri:        Gruplarımız özel gruplar şeklindedir. Haftada bir gün iki saatlik dersler şeklinde eğitim vermekteyiz.                                    

Alternatif dersler:  İki kişilik özel, 2 ve 3 kişilik dersler şeklinde eğitim vermekteyiz                                                                                            

Özel Dersler:           Haftada bir gün bir saat şeklinde başlanmaktadır. İstekleriniz doğrultusunda ders saatleri çoğaltıla bilir.

Müzik Merkezi ( Karakuş Müzik Merkezi) 2013
Müzik Merkezi  ( Karakuş Müzik Merkezi )

Gitar,

parmakla ya da penayla çalınan esasen sekiz şekline benzeyen yanları iki tarafı oyuk üzerinde ses perdeleri olan uzun saplı ve telli bir çalgıdır. Gitarlar genelde altı tellidir ve değişiK ağaç türlerinden yapılırlar.

Tarihçe:

Gitarın ilk atası Orta Asya'da yapılmış olan uddur. İlk başlarda ud gibi olurken Orta doğu Asya'dan göç edip Avrupa'ya giden Orta Doğu Türkleri udu değiştirip başka bir hal almasına neden olmuştur. Gitarın ilk örnekleri İspanya'da ve parmakla çalınırdı.Daha sonra gitara 5 tel takıldı, daha önce sayısı az olan perdeler 10'a çıkarıldı. Teller pesten tize doru "la-re-sol-si-mi" olarak akortlanmaya] başlandı. 18.yy'ın sonlarına doğru pes tarafa kalın bir "mi teli" daha eklenerek tel sayısı 6 ya çıkarıldı. (Söz konusu bu teori türk müzikologlarınca ortaya atılmış olmakla beraber, gitarin kitara denilen ve hint kökenli olan bir çalgıdan ilham alınarak evrildiğini söyleyenler de vardır. Kitara, hint müziğinde sitar olarak dönüşürken, batı müziğinde şimdiki gitar halini alır. Bununla beraber antik yunan ikonlarında, lir adı verilen ancak şimdiki neredeyse bütün telli çalgılara ilham olan bir primitif enstruman da kayıtlar da bulunmaktadır. Lir,rönesansın sonlarında şimdiki gitara ilham verecek olan halini almaya başlayacaktır)

Daha sonra 19. yy. ortalarında Antonio de Torres enstrümana yeni bir biçim verdi. Enstrümanı daha belirgin bir hale getirdi (büyüttü ). Vidalı burgular takıldı; saptaki perde(fret) sayısı arttı; sesi güçlendi, göğüs içindeki balkonlar tek bir merkezden çıkan seslere daha net yön verir oldu.

Daha sonra da gitar şekil olarak değişimlere uğradı. Folk ve caz müziğinde kullanılan gitarlara çelik teller takıldı.1920 yılında elektro gitar doğdu. Elektro gitar sayesinde gövde rezonans kutusu olmaktan çıkmış enstrümanla dinleyici arasına, amplifikatör denen elektronik bir yükseltici girmiştir. Elektronik gitar doğduktan sonrada Gitarın çeşitleri artmaya başlamıştır.Kendi üzerinde Amplifikatör bulunduran gitarlar,12 telli gitarlar, çiftli gitarlar(üstte 12 telli altta 6-7 telli), 7 telli gitarlar, perdesiz gitarlar, Headless(kafasız) gitarlar çıkmıştır.

Gitar Türleri

Akustik Gitar: Görünüş itibariyle klasik gitarı andıran akustik gitarın gövdesi klasik gitardan biraz daha şişman ve basıktır. Daha dar bir sapa ve çelikten yapılmış tellere sahip olması klasik gitarla arasındaki en büyük farktır. Tellerin çelikten olması akustik gitarın klasik gitardan daha basınçlı gergin bir sapa sahip olmasının nedenidir. Bundan dolayı akustik gitar biraz daha sağlam kasaya sahiptir klasik gitardan ağırdır ve tuşe yapısı daha farklıdır

Elektro Gitar: Katı ve oyulmamış gövdeye sahip olan elektro gitarda tellerden gelen ses manyetikler tarafından elektrik sinyallerine dönüştürülüp yükselticiye yollanır. Genellikle pena ile çalınır. Manyetiklerin titreşimi algılayabilmesi için çelik tel kullanılır.

Elektrogitar çok basit bir tanımla tellerin titreşimini gövdesinde bulunan manyetikler sayesinde elektriğe çeviren ve böylece amfiye bağlandığında yüksek miktarda ses alınabilen gitardır. Diğer gitarlar gibi elektrogitarlar da sap, gövde ve bas olmak üzere üç ana bölümden oluşur. Bu arada bazı elektrogitarlarda bas bulunmayabilmektedir. Gitarda gövde, manyetikleri, sesin tonu ve seviyesini ayarlayan kontrol devrelerini içeren ve tellerin bir ucunun bağlandığı bölümdür. Teller, köprü adı verilen metal bir donanım üstünden geçenek ya gövdeye doğrudan ya da köprünün kendisine bağlanmaktadır. Tellerin hemen altında, köprüyle sap arasında yer alan, tellerin mekanik titreşimini elektriğe çeviren manyetikler, gövdenin içine yerleştirilen elektronik ses-ton kontrol devresine bağlıdır. Bu devre, manyetiklerden gelen sinyalin, amplifikatöre gitmeden önce tonunda ve ses seviyesinde değişiklik yapmak için kullanılır. Ayrıca yine gövdedeki manyetik seçici anahtar, sesin rengini deştirmek için istenilen manyetik veya manyetiklerin seçilmesini sağlar. Gövdenin sapla birleştiği yerin alt taraf, sapın gövde içindeki perdelerine kolay ulaşılması için, içeri doğru oyuk olarak yapılabilir (Single Cutaway). Bazı gitarlarda bu oyuk hem altta hem de üstte olabilmektedir (Double cutaway). Gövdenin sekli, gitar oturarak veya ayakta çalınırken en iyi dengeyi sağlayacak şekilde tasarlanır. Daha çok rock müzikte kullanılır, çoğu rockçı elektro gitar kullanır.

Bas Gitar: Çalışma prensibi elektro gitara benzer. Fakat sesi normal gitarlardan 1 oktav kalındır. Portede bas gitar için Fa anahtarı kullanılır. Değişik çeşitlerde bas gitarlarda bulunmaktadır: genelde 4 telli, 12 telli, 6 telli, 5 telli, perdesiz, kafasız

Klasik Gitar:Klasik gitar 6 telli bir gitardır ,düz bir biçimdedir.İlk gitarı öğrenmek isteyenler klasik gitardan başlarlar.

Lap steel Gitar: Hawaii yöresine ait bir gitardır.

Perdesiz Gitar:

Ara sesleri verebilmek için yapılmıştır. Normal gitara çok benzese de oldukça farklı bir ses rengine sahiptir. Perdesiz gitarı 1976 yılında ilk Erkan Oğur Türk müziği seslerine olan ihtiyacı için üretmiştir. Daha sonraları perdesiz elektrik gitar, 8 telli perdesiz gitar, çift saplı elektrik ve klasik perdesiz/perdeli gibi farklı modellerini üretmiştir.

7 telli Gitar:Klasik 6 telli gitarlardan pek bir farkı yoktur.Ancak tek nihai fark en üstte bulunan E (mi) telinden sonra B (si) telinin konulmasıdır. Bu sayede gitarda boş tel dizilimi aşağıdan yukarıya E(ince mi) B (Si) G (Sol) D (Re) A (La) E (Kalın Mi) ve "kalın" B (Si) dir. Tabii ki bu standart akort düzenidir. Sanatçılar daha değişik akort düzenleri kullanabilirler.

Weissenborn Gitar:Weissenborn ya da diğer deyişle H. Weissenborn bir tür lap slide gitardır ve Los Angelesda 1920ler and 1930'larda Hermann Weissenborn tarafından üretilmiştir. Yaklaşık olarak 5000den daha az sayıda orijinal enstrüman üretilmiştir ve kaç tanesinin halen sağlam kaldığı bilinmemektedir.